fbpx

Zandras onsdag – Våningsfat DIY

Idag ska jag visa hur man gör ett våningsfat som jag har dekorerat med höstens läckerheter.
För att göra ett våningsfat behöver du följande
borrmaskin
maskeringstejp
tumstock
kakfats stänger
3st tallrikar i olika storlekar
kakelborr
penna 
glas med vatten
skruvmejsel 
Mätt ut tallrikens mitt med hjälpa av tumstocken, rita ett kryss. Tejpa med maskeringstejp i ett kors som på bilden. Det gör man för att minska risken att tallriken spricker. 

                                               

Tyvärr hade jag ingen möjlighet eller kamera tillhands när jag borrade. Men mellan varven kan man doppa boret i ett glas med vatten för att kyla ner boret då de blir varmt under borrningen. När du har borrat alla tre tallrikar är det till att montera ihop det med hjälp av en skruvmejsel.

Här kan du beställa kakfatsstänger och kakelborr. Tallrikarna har jag hittat på loppis. När jag ändå var i farten valde att göra ett till våningsfat och denna gången valde jag metalltallrikar.
Viktigt att välja borr efter material!

Jag valde att dekorera mitt våningsfat med höstens läckerheter 
taklök 
riktiga kastanjer
kastanjer
kärleksört
nypon
hagtorn bär 
silver päron
kuddmossa

 
Bara fantasin sätter gränser på vad ni gör våningsfatet av och vad ni dekorerar det med.
Lycka till så hörs vi nästa onsdag
& tusen tack för alla fina kommentarer
Kram Zandra 

2 Comments
 • Meta

  21 oktober, 2015at15:50 Svara

  Så fint du gjort. Nu fick jag ny inspiration börjar bli lite less på alla kransar nu. det här måste jag testa.
  Ha en fin och skön fortsatt vecka
  Kram Meta

 • Anonym

  23 oktober, 2015at06:46 Svara

  Men gud vad vackert! Du är ju ett geni. Vad jag skulle vilja ha en fauna runt mig som du har. Romantiken i drömmarna dör aldrig… <3

  Förresten. Jag har ett skitbra tips tillbaka till dig!
  Om man som jag, är tokig i märkesvaror och kvalitet, finns det en undersökningssite, där man gör undersökningar som man får betalt för i form av poäng som man sedan kan shoppa för. Allt från Kay Boyesen till KitchenAid produkter finns. Perfekt för såna som mig som inte riktigt har råd att köpa sånt annars. Prylarna man plockar ut blir alltså helt gratis! Jag hittade länken här. Där står all info man behöver veta. http://goo.gl/BepLJk

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.