fbpx

Tulpanfrossa

Jag har en hel del tulpaner i min trädgård. Till min glada överraskning så kommer de flesta år efter år, jag som var helt förberedd att de skulle bara orka max två säsonger. Svarta kom upp bara en gång, de är de enda som inte orkade två gånger. Gick en runda igår och förevigade några av de pigga blommare. 
Nedan alltså bilder, och namn på dem som jag kan. 
‘Montreaux’

‘Flaming Fag’

Tro eller ej, men dessa grävde jag ner i jorden i februari! Hittade ett par påsar som jag hade glömt att trycka ner i jorden. Tänkte att jag chansar, lökarna såg nämligen helt ok ut, de kändes spänstiga och det fanns ett litet grönt öga som tittade upp. 
Det var en härlig upptäckt, att lökarna blommar oavsett. Om det är tjäle i marken, då är det kruka och bra plantjord som gäller. 
‘Lilac Perfection’

Etagetulpan ‘Purple Tower’

‘Lilac Perfection’

‘Purple Prins’

‘Foxtrot’ eller ‘Double Late’

‘Pink Impression’

‘Leen Van der Mark’

Är rätt nybörjare med tulpaner och inte fått till många fina rabatter tillsammans med andra blommor än. En som är höjdare på det är Trädgårdstidbloggaren Elin. Kolla bara så fint hon har det här.
Och sen får ni ha en skön dag. Det ska ju bli en riktig sommardag! Äntligen! Igår var det redan varmare och känslan att gå i t-shirt och utan strumpor är bara oslagbar. Som vi har väntat!

8 Comments

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.