fbpx

Skapa med vårblommor i kruka

Fler och fler upptäcker glädjen med blommorna! Då menar jag inte privatpersoner  utan företag av alla dess slag. Hanna har blomsterpillat hos Mercedes Benz, på instagram ser man samarbeten med olika blomsterleverantörer och i helgen hade fick jag äran att hålla i en workshop på Sofiero Slott och trädgårdar.  Då alla ser blommor och skapandet som en självklar del i vardagen, inte som lyx som hör till högtidsdagar… då får vi in vackert i våra liv från all håll, och det blir självklart att smycka sin tillvaro med blommor, och framförallt göra skapelser av olika slag, från enkla buketter till avancerade arrangemang och kransar.

Och nu till saken :)

Saken – att skapa ett vårarrangemang i kruka. Enkelt och överkomligt. På workshopen i helgen samlades ett gäng härliga tjejer i vinhuset på Sofiero (efter de hade gått en guidad visning i parken med trädgårdsdesignern Sara Bratt, och fått med sig ritningarna till sommarens rabatter på Sofiero…det ni!) ja, sedan kom de till mig och vi spenderade ett par timmar med total blomstermys.

Krukoa, oasis och blommor – mer avancerat var det inte. Ju förresten, eftersom vi inte hade fat så klädde vi oasis i plast innan den hamnade i krukan.

Som alltid när jag håller kurser… otroligt givande att se alla skapelser som växer fram.

Samma material, olika resultat. Fantastiska allihopa!

Ni fattar vad jag menar..

Och det här med att fota kurseltagarna när de jobbar…”kan ni leeee och se ut att ni har kul?”, ja, det får jag säga varendaste gång. Hahaha, vilka tråkiga kurser… nä, skaparglädje heter det. Just i skapandestadiet kan man ju inte le, då är man fullt koncentrerad på sitt arbete, oftast hör inte deltagarna mig ens… FLOW heter det… de sveps iväg i skaparprocessen och hjärnan får vila. Leendena spricker fram först när de börjar bli färdiga…och det är breda leenden vill jag lova! Stolta och glada blomsterskapare!

Här några underbara skapelser till.

Klart ska det fotograferas också… ett minne vill man ha av sin skapelse.

Här har vi hela gänget! Tusen tack för en fin skaparstund med er!

Ser framemot nästa tillfälle i augusti.

Trulidutt och njut av dagen! Tack för att just du kom och hälsade på här på bloggen!

No Comments

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.