fbpx

Och sen var det augusti

Hej kära vänner! Då kör vi igen, semestrarna är slut och hösten hägrar. men vad gör det när alla underbara färger och former och blommor väntar!
Närmast i pipeline ligger Sofiero och den stora trädgårdsfesten nästa vecka. Förbereder för fullt för att jag har fått äran att öppna upp min Blomsterverkstad i det underbara växthuset som även kallas för vinhuset. 
Det blir så kul att förvandla huset till en blomsterverkstad där besökarna får ta del av allehanda kreationer från trädgårdens och naturens skatter. Ena sidan blir en verkstad där man kan se hur dekorationerna blir till, och den andra finns ett dukat bord och färdiga dekorationer. 
Efter en sommar med många längre och kortare utflykter är trädgården här hemma helt förvildad, men lika älskad för det. Det är så fantastiskt att följa blomningen och hur samma växt trivs olika bra på olika ställen och i sällskap. 
Violrutan ovan och under har blivit en ny favorit. Älskar de skira blomklasarna.
Att den blivit en favorit är inte bara för blommorna, utan även knopparna. För en lång period var växten fullt med runda lila bollar som du kan se på bilden ovan också. Så söt är den när den svajar över de lägre växterna i rabatten. En del av bladen har blivit gula. Jag har inte bestämt mig än om jag tycker det är en plus eller en minus…

Prydnadsäpplet som jag planterade två somrar sen bjuder äntligen på frukt. Förra året bara en handfull. I år kunde jag plocka en helg korg… och kommer nog göra det också. De är så fina och givna i alla höstens och vinterns dekorationer.
Jag älskar kål och köksträdgården är fylld till bredden. Grönkål svartkål och broccoli (är det kål?) Har haft problem med både mördarsniglar och olika larver… så det finns en del att önska i utseendet. Men gott (och nyttigt) är det.

Och ärtor då?! Mums. Älskar märgärtor över allt annat och i år testade jag den här mörka sorten från Franchi fröer. Hittar så klart inte påsen… Men betyger blir:  -utseende, toppen – smaken, sådär. 
Nä nu mina vänner! Nu måste jag ta vid nästa uppgift. De är många efter semestern. Men har mycket att visa er, så hoppas att vi ses här igen snart!
Kram, Minna :)

2 Comments
  • vintageandart

    16 augusti, 2016at22:05 Svara

    Beautiful Summer garden photo's. The glass greenhouse is amazing.

  • Blomsterverkstad

    18 augusti, 2016at13:35 Svara

    Thank you @vintageandart! Summer is a wonderful time to capture the flowers and gardens. The greenhouse is from Sofiero Slott in Helsingborg, Sweden. Rest of the pics from my garden. Hugs!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.