fbpx

Kvinnligt företagande går ner!

Lyssnar på radio och får höra inte så trevliga nyheter… Kvinnligt företagande är på väg ner! Men vad fals… vad är det som händer? Jag är omgiven av kvinnliga företagare, och inspireras dagligen av mina kollegers framgångar. Delar också deras vardag som inte alltid är så glamorös. Men inte trodde jag att så få vågar starta idag.

“Nästan 80 procent upplever att det finns goda affärsmöjligheter i närmiljön. Samtidigt krymper andelen som anser sig ha kunskap om att starta företag. Rädslan för att misslyckas ökar också. Det finns alltså en klar entreprenörsparadox i Sverige.” Dagens industri, juni 2018

Det här måste vi vända!! För att berätta hur jag startade, hur det har gått, vad jag har lärt mig och vad jag skulle göra annorlunda idag har jag satt ihop en föreläsningskväll till just dig som precis startat eller funderar på att starta eget. Allt för att hjälpa till på vägen.

Första föreläsningen hade vi i Lund med Camilla Ländin och Erik Olsson , nästa stopp blir Stockholm den 1.november. Att höra riktiga berättelser om hur det är att starta och driva eget är viktigt för att våga! Att få ställa frågor och svar från en som har erfarenhet är minst lika viktigt.

Minna Mercke Schmidt slår ett slag för kvinnligt företagande

Läs hela artikeln varför forskarna tror att kvinnligt företagande rasar här.

Sedan kan du anmäla dig till min gratis föreläsning om just kvinnligt företagande som jag håller i här.

Du är också välkommen att söka medlemskap i vår grupp Selfmade Sisters på fb där vi pratar företagande, ställer frågor och vädrar allmänt livet som kvinnlig företagare.

Heja vi kvinnliga företagare!

4 Comments
 • Camilla Graad

  4 oktober, 2018at12:46 Svara

  Inga planer på föreläsning i Göteborg? I så fall kommer jag gärna och lyssnar!!

  • Blomsterverkstad

   11 oktober, 2018at10:46 Svara

   Vad roligt att du är intresserad av att komma och lyssna! Inget planerat just nu, men berättar genast när det är på gång! Glad hälsning, Minna :)

 • Mia Castelius

  4 oktober, 2018at12:56 Svara

  Hej,
  Jag kommer gärna på din föreläsning.
  Vänligen, Mia

  • Blomsterverkstad

   11 oktober, 2018at10:45 Svara

   Vad roligt att höra Mia! Du är varmt välkommen! Meddelar adress närmare eventet. Glad hälsning! Minna :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.